Konferencija posvećena dostojanstvenom radu

 Međunarodna organizacija rada i Ministarstvo rada i socijalnog staranja, organizovali su konferenciju posvećenu dostojanstvenom radu, čiji je primarni cilj da unaprijedi mogućnosti žena i muškaraca da dobiju dostojanstven i produktivan posao u uslovima slobode, jednakosti, bezbjednosti i ljudskog dostojanstva, dana 24.10.2014. godine u Podgorici.

Imajući u vidu važnost ove konferencije u smislu obezbjeđivanja realizacije strateških ciljeva dostojanstvenog rada - stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mjesta, garantovanje prava na rad i u vezi sa radom, socijalna zaštita i unapređenje socijalnog dijaloga, u radu ove konferencije učestvovali su predstavnici Agencije za mirno rješavanje radnih sporova, Unije poslodavaca Crne Gore, Saveza sindikata Crne Gore, Unije slobodnih sindikata Crne Gore, Inspekcije rada i Socijalnog savjeta Crne Gore. 

Program dostojanstvenog rada u Crnoj Gori promovisaće dostojanstven rad kao ključnu komponentu razvojnih politika i istovremeno kao cilj državne politike Vlade i svih socijalnih partnera.

 

Agencija

Vansudsko rješavanje kolektivnih i individualnih radnih sporova, rezultat je pozitivnog razvoja socijalnog dijaloga u Crnoj Gori i predstavlja još jedan pravni mehanizam ostvarivanja demokratije, kojim se omogućava poštovanje prava zaposlenih i poslodavaca u pravnom sistemu Crne Gore.

O Agenciji

Agencija za mirno rješavanje radnih sporova, kao prva institucionalna služba za vansudsko rješavanje kolektivnih i individualnih radnih sporova, osnovana je Odlukom Vlade Crne Gore („Sl.list CG“, br.69/08), shodno odredbama Zakona o mirnom rješavanju radnih sporova („Sl.list CG“, br.16/07 i 53/11 i 11/15)

Kontakt

Agencija za mirno rješavanje
radnih sporova

www.amrrs.gov.me

agencija.amrrs@amrrs.gov.me

Ulica Serdara Jola Piletića bb, PC Palada
81000, Podgorica

Telefoni +382 20 676523, +382 20 676532

 

Unesite ključne riječi da biste pretražili cjelokupan sadržaj sajta.

Pratite Nas

Budite u toku.
Pratite nas na društvenim mrežama.