Regionalni trening miritelja i arbitara na Zlatiboru

U okviru projekta Employment and Social Affairs Platform 2 (ESAP 2) i Međunarodne organizacije rada, u periodu od 11.05 – 12.05.2022.godine, na Zlatiboru, održana je obuka za miritelje, odnosno arbitre, na temu „Unapređivanje djelotvornosti medijacije u rješavanju radnih sporova“

 

Platforma za zapošljavanje i socijalna pitanja (ESAP)2 je projekat koji finansira Evropska unija, a sprovodi Međunarodna organizacija rada (MOR), i koji za cilj ima da poboljša institucionalnu djelotvornost sastanaka i radionica za rješavanje radnih sporova i učenje od kolega u kojima učestvuju Agencije za mirno rješavanje radnih sporova sa Zapadnog Balkana.

 

Obuci su prisustvovali miritelji i arbitri, kao i predstavnici agencija za mirno rješavanje radnih sporova iz Republike Srpske (BIH), Crne Gore i federacije Bosne i Hercegovine.

 

Navedenoj obuci iz Crne Gore, prisustvovali su predstavljala je direktorica Agencije Zdenka Burzan sa saradnicima i miriteljima, odnosno arbitrima.

 

Trening je otvorila Ada Huibregtse, glavna tehnička savjetnica MOR-a, dok je stručni dio obuke i radionice vodio Malkom Kiri, medijator.

 

U ovitu projekta planirano je da se održi još jedna omline obuka, kojoj će moći da prisustvuju svi miritelji, odnosno arbitri, navedenih Agencija.

 

Agencija

Vansudsko rješavanje kolektivnih i individualnih radnih sporova, rezultat je pozitivnog razvoja socijalnog dijaloga u Crnoj Gori i predstavlja još jedan pravni mehanizam ostvarivanja demokratije, kojim se omogućava poštovanje prava zaposlenih i poslodavaca u pravnom sistemu Crne Gore.

O Agenciji

Agencija za mirno rješavanje radnih sporova, kao prva institucionalna služba za vansudsko rješavanje kolektivnih i individualnih radnih sporova, osnovana je Odlukom Vlade Crne Gore („Sl.list CG“, br.69/08), shodno odredbama Zakona o mirnom rješavanju radnih sporova („Sl.list CG“, br.16/07 i 53/11 i 11/15)

Kontakt

Agencija za mirno rješavanje
radnih sporova

www.amrrs.gov.me

agencija.amrrs@amrrs.gov.me

Ulica Serdara Jola Piletića bb, PC Palada
81000, Podgorica

Telefoni +382 20 676523, +382 20 676532

 

Unesite ključne riječi da biste pretražili cjelokupan sadržaj sajta.

Pratite Nas

Budite u toku.
Pratite nas na društvenim mrežama.