Završna konferencija ESAP2 projekta

 Završna konferencija ESAP2 projekta

 

Konferencija Mreže agencija za mirno rješavanje radnih sporova, na temu „Inovacije, učenje, akcije: odgovori na formalizaciju i poboljšane radne uslove“, održana je, dana 5. i 6.12.2023.godine u Tirani, Albanija.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici institucija iz Crne Gore, Srbije, Albanije, Grčke, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine, koje se bave mirnim rešavanjem radnih sporova, inspekcijskim poslovima, zapošljavanjem i radnim odnosima kao i predstavnike sindikata.Takođe, konferenciji su prisustvovali  i visoki predstavnici Međunarodne organizacije rada, kao i predstavnici Njemačke, Belgije i Grčke.

 

Konferenciji je ispred Agencije za mirno rješavanje radnih sporova Crne Gore,  prisustvovala direktorica Enesa Restoder.

 

Skup su otvorili Ada Huibregtse, glavni tehnički savetnik (MOR), Claire Harasty, direktor DWCT/CO iz Budimpešte (MOR), Fiona McCluney, UN koordinator iz Albanije i Olta Manjani zamenik ministra ekonomije i finansija Republike Albanije.

Konferencija je organizovana kao deo projekta Employment and Social Affairs Platform2 (ESAP 2), koji predstavlja regionalni projekat finansiran sredstvima Evropske unije, a implementiran od strane Međunarodne organizacije rada (ILO) i Regionalnog saveta za saradnju. Kroz ESAP 2 projekat tim Međunarodne organizacije rada, između ostalog, pruža podršku zemljama Zapadnog Balkana u unapređenju i razvoju instituta mirnog rešavanja radnih sporova.

Agencija

Vansudsko rješavanje kolektivnih i individualnih radnih sporova, rezultat je pozitivnog razvoja socijalnog dijaloga u Crnoj Gori i predstavlja još jedan pravni mehanizam ostvarivanja demokratije, kojim se omogućava poštovanje prava zaposlenih i poslodavaca u pravnom sistemu Crne Gore.

O Agenciji

Agencija za mirno rješavanje radnih sporova, kao prva institucionalna služba za vansudsko rješavanje kolektivnih i individualnih radnih sporova, osnovana je Odlukom Vlade Crne Gore („Sl.list CG“, br.69/08), shodno odredbama Zakona o mirnom rješavanju radnih sporova („Sl.list CG“, br.16/07 i 53/11 i 11/15)

Kontakt

Agencija za mirno rješavanje
radnih sporova

www.amrrs.gov.me

agencija.amrrs@amrrs.gov.me

Ulica Serdara Jola Piletića bb, PC Palada
81000, Podgorica

Telefoni +382 20 676523, +382 20 676532

 

Unesite ključne riječi da biste pretražili cjelokupan sadržaj sajta.

Pratite Nas

Budite u toku.
Pratite nas na društvenim mrežama.